tooris loader
پیگیری رزرو

فرق هتل های 4 ستاره و 5 ستاره چیست؟

نویسنده : Saeed Azaryan
28 اردیبهشت 1404

سفری دل‌انگیز با خاطرات شیرین و اقامتی دلپذیر، آرزوی بیشتر ما برای تعطیلات و زمان‌های فراغت است. اقامت در هتل یا هتل آپارتمانی با بهترین امکانات یکی از اصول خوشگذرانی و حال خوب در سفر است. از این رو پیش از رزرو هتل، خوب است کمی درباره‌ی انواع هتل و خصوصاً درجه‌بندی هتل‌ها آگاهی کسب کنید.

در واقع اگر درباره‌ی درجه‌بندی هتل‌ها اطلاعات‌تان را افزایش دهید، می‌توانید متناسب با نیاز خودتان، امکانات و البته هزینه‌ی اقامت رزرو هتل را به بهترین شکل مدیریت کنید.

در واقع شاید شما به واسطه‌ی شرایط یا هدف سفر، نیازی به اقامت در هتل ۴ یا ۵ ستاره نداشته باشید و یک هتل ۳ ستاره هم، پاسخگوی نیاز شما باشد. بنابراین با چشم باز دست به انتخاب و رزرو هتل بزنید تا کلاه سرتان نرود.

عوامل متعددی نظیر خدمات مربوط به غذا، سرگرمی‌ها، چشم‌اندازها، تنوع اتاق‌ها (از جمله در سایز و امکانات بیشتر)، سالن ورزشی و اسپا و موقعیت مکانی مناسب، در درجه‌بندی‌های جهانی‌ هتل‌ها در نظر گرفته می‌شوند.

مهمترین تفاوت بین هتل 4 و 5 ستاره، مساله ارائه خدمات در هر یک از این نوع هتل ها است. به عنوان مثال، در هتل های 4 ستاره اگر به چیزی نیاز داشته باشید باید آن را درخواست دهید تا در اختیار شما قرار گیرد اما در هتل های 5 ستاره، قبل از آن که شما چیزی را درخواست کنید، ارائه خدمات به شما انجام خواهد شد.

هتل های 5 ستاره، بر اساس پیش بینی های انجام شده قبلی، خدماتی که ممکن است شما به آنها نیاز پیدا کنید را در قالب خدمات به شما ارائه می دهند.

هر فرد به صورت خودکار در زمان رزرو یک هتل، ممکن است تمایل داشته باشد تا ستاره های دریافت شده توسط هتل را بررسی کند. البته شاید برای بسیاری از افراد، معنی هر کدام از این ستاره ها نا آشنا باشد و ندانند که باید چه نوع هتل و با چه تعداد ستاره را رزرو کنند.

برای این که با معنی و مفهوم هر یک از ستاره های اختصاص داده شده به هتل ها آشنا شوید، قبل از انجام رزرو هتل، نگاهی به ادامه مقاله نوشته شده بیندازید تا به صورت کامل با انواع هتل ها از یک ستاره تا 5 ستاره به صورت کامل آشنا شوید.

هتل‌های ۱ ستاره 

هتل یک ستاره

هتل‌های ۱ ستاره، چندان بزرگ نیستند و عموماً فضایی خانوادگی و دوستانه دارند. در واقع در بیشتر موارد صاحب هتل و نزدیکان او، هتل را اداره می‌کنند. رعایت پاکیزگی و سالم بودن وسایل و تجهیزات از الزامات هتل‌های ۱ ستاره است.

پذیرش میهمانان نیز تقریباً در تمامی ساعات شبانه‌روز (در برخی از هتل‌ها این زمان کمی پیش از زمان صبحانه شروع می‌شود و تا آخر شب ادامه دارد) توسط مدیر هتل یا یکی از کارمندان او انجام می‌شود. از خدماتی که در هتل‌های ۱ ستاره حتماً باید از پرسنل بخواهید، توضیح درباره‌ی امکانات و تمام هزینه‌هایی است که باید پرداخت کنید.

این امکانات می‌تواند خدمات معمول یا خدمات اضافی باشد. تمام این توضیحات باید مؤدبانه و با رعایت ادب صورت بگیرد. اتاق‌ها هر روز باید تمیز شوند و پاکیزه و خوشبو باشند. درجه حرارت اتاق باید مناسب و برای میهمان، قابل کنترل باشد.

وجود فضای غذاخوری تمیز و مرتب ضروری است. صبحانه باید برای میهمانان سرو شود اما وعده‌های ناهار و شام اختیاری است؛ که در صورت ارائه، باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد. برخی از هتل‌های ۱ ستاره ممکن است سرویس بهداشتی مجزا نداشته باشند که در این صورت برای هر ۸ میهمان باید ۱ سرویس بهداشتی در نظر گرفته شود.

اگر اتاق‌ها حمام مستقل نداشته باشند، وجود حمام عمومی در هتل ضروری است. در سرویس‌های بهداشتی و حمام‌ها وسایل بهداشتی نظیر حوله و صابون وجود دارد. راستی در صورتی که برای حمل بارها نیاز به کمک داشته باشید، پرسنل هتل به کمک‌تان می‌آیند.

هتل‌های ۲ ستاره 

هتل 2 ستاره

هتل‌های ۲ ستاره، کوچک یا متوسط هستند و نزدیک به ۲۰ اتاق دارند. برخورد و پوشش پرسنل هتل‌های ۲ ستاره حرفه‌ای تر و در سطح بالاتری نسبت به هتل‌های ۱ ستاره است. در هتل‌های ۲ ستاره، مانند هتل‌های ۱ ستاره، تقریباً در تمامی ساعات شبانه روز، پذیرش میهمانان انجام می‌شود.

اگر برای اقامت به این هتل‌ها مراجعه کردید، پرسنل هتل موظف‌اند در همان ابتدا، و با رعایت ابد تمام خدمات هتل و هزینه‌های آنها را برای‌تان تشریح کنند. کمک در حمل بارها و چمدان‌ها هم در وظایف پرسنل هتل‌های ۲ ستاره تعریف شده است.

در هتل‌های ۲ ستاره، برای میهمانان صبحانه آماده می‌شود اما وعده‌ی ناهار و شام اختیاری است. که اگر قرار باشد، ناهار و شام سرو شود، رعایت استانداردها ضروری است. وعده‌ی شام می‌تواند ترکیبی از غذاهای سرد و گرم باشد.

هتل‌های ۳ ستاره

هتل 3 ستاره

هتل‌های ۳ ستاره بزرگ‌تر از هتل‌های ۲ ستاره هستند و پرسنل آنها در تمام ساعات شبانه روز، در محل پذیرش حضور دارند تا استقبال گرمی از میهمانان به عمل بیاورند. سرویس بهداشتی و حمام به طور مستقل در آنها وجود دارد و وسایلی نظیر تلویزیون و یخچال حتماً در اتاق به چشم می‌خورند.

هتل‌های ۳ ستاره رستوران‌های متناسبی دارند. هر روز صبحانه، ناهار و شام به طور کامل در این رستوران برای میهمانان سرو می‌شود؛ مدت زمان سرو وعده‌های غذایی نباید کمتر از ۲ ساعت باشد. کیفیت غذا و رعایت بهداشت آشپزخانه رستوران بسیار مهم است. ارائه خدمات لباسشویی در هتل‌های ۳ ستاره بر خلاف هتل‌های ۱ و ۲ ستاره، اجباری است. کیفیت تشک‌های تخت‌ها نیز باید در سطح مطلوبی باشد.

هتل‌های ۴ ستاره 

هتل 4 ستاره

طبیعتاً امکانات اتاق‌ها، پذیرایی، چیدمان و زیبایی در هتل‌های ۴ ستاره بالاتر و برتر از هتل‌های ۱، ۲ و ۳ ستاره است. علاوه بر این در هتل‌های ۴ ستاره ﺗخت‌هایی ﺑﺎ اﻧﺪازه‌های ﺑﺰرﮔﺘﺮ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺳـﺎﯾﺰ ﮐﯿﻨـﮓ و ﮐـﻮﺋﯿﻦ وجود دارد. تشک‌های این تخت‌ها نیز باید با کیفیت خیلی خوب قابل توصیف باشند.

در بیشتر هتل‌های ۴ ستاره، سالن بدنسازی، استخر و سالن اسپا نیز برای میهمانان در نظر گرفته شده است. امکاناتی نظیر تلویزیون، یخچال، سشوار و مینی‌بار نیز در اتاق‌ها یا سوئیت‌های هتل‌های ۴ ستاره ضروری است.

سعی می‌شود دکوراسیون و چینش اتاق‌های در هتل‌های ۴ ستاره زیبا و دل‌انگیز باشد تا آرامش میهمانان در زمان استراحت و اقامت تأمین شود. وجود فضای سبز مفرح و وسیع نیز از دیگر ویژگی‌های این هتل‌هاست. برخی از هتل‌های ۴ ستاره، استخر و سونا نیز دارند.

هتل‌های ۵  ستاره 

هتل 5 ستاره

زمانی که هتلی عنوان ۵ ستاره را می‌گیرد باید از ایده‌آل‌ترین شرایط و امکانات برخوردار باشد. یعنی کیفیت اتاق‌ها و سوئیت‌ها و همچنین خدمات باید در بالاترین استانداردهای روز جهان باشد. تخت‌هایی بزرگ و راحت، با تشک‌هایی با کیفیت، در اتاق‌هایی بسیار تمیز و زیبا از حداقل‌های این شرایط است.

تنوع رستوران‌ها و غذاهایی لذیذ و خوشمزه نیز از دیگر شرایطی است که در هتل‌های ۵ ستاره مدنظر قرار دارد. وسایل و تجهیزیاتی نظیر سشوار، دستگاه واکس، مینی‌بار و… نیز از ملزومات اتاق‌ها و سوئیت‌های زیبای هتل‌های ۵ ستاره است.

پرسنلی مؤدب، آموزش‌دیده و خوش برخورد با پوششی متحدالشکل از دیگر ویژگی‌های هتل‌های ۵ ستاره است. امکانات تفریحی نظیر سالن ورزشی، سالن بازی کودکان، استخر، سونا، جکوزی، سالن ماساژ و اسپا نیز از گزینه‌هایی است که در تمام هتل‌های ۵ ستاره، می‌توانید از آنها استفاده کنید.

فرق هتل 4 ستاره و 5 ستاره 

تا اینجا با هتل های یک، دو و سه ستاره آشنا شدیم و فهمیدیم که هر کدام چه امکاناتی را در اختیار شما قرار می دهند. اکنون می خواهیم به صورت مفصل تفاوت بین هتل های چهار ستاره و پنج ستاره را با همدیگر بررسی کنیم.

فرق هتلهای ۴ ستاره با ۵ ستاره چیست؟

این سوال برای بسیاری از افراد و مسافران به وجود می آید و به خاطر این که توضیح مناسبی برای تفاوت این دو مدل هتل وجود ندارد معمولا باعث سردرگم شدن افراد می شود. دلیل این امر نیز این است که هیچ استاندارد جهانی وجود ندارد که بتواند به صورت دقیق رتبه هتل ها را مشخص کند.

در بعضی مکان ها، رتبه بندی هتل ها بر اساس الماس مشخص می شود. در آمریکای شمالی برای رتبه بندی هتل ها از ستاره های فوربس و الماس های AAA استفاده می کنند که این امر می تواند به تمایز بین هتل های 4 و 5 ستاره کمک کند.

بهتر است این گونه بیان کنیم که گاهی اوقات به دلیل یک مشکل فنی مانند فاصله غیر استاندارد بین اتاق ها، یک هتل 5 ستاره می تواند به یک هتل 4 ستاره تبدیل شود.

یک روش بسیار خوب برای این که متوجه شوید نحوه برخورد پرسنل یک هتل با مشتریان خود به چه صورت است استفاده از فضای آزاد آنلاین است. کسانی که قبلا در هتل مدنظر شما اقامت داشته اند می توانند گزینه ای عالی برای بررسی کیفیت و نحوه برخورد کارکنان هتل با مشتریان است.

بنابراین با بررسی نظرات مشتریان یک هتل می توانید تا حدود زیادی با نحوه خدمات دهی، برخورد کارکنان، کیفیت هتل و هر آنچه که در مورد هتل نیاز دارید دست پیدا کنید.

تفاوت هتل ۴ ستاره و ۵ ستاره از نظر ارائه خدمات 

برای درک تفاوت بین هتل 4 ستاره و هتل 5 ستاره چند راه مختلف وجود دارد. اولین و مهمترین تفاوت بین این دو نوع هتل، تفاوت در ارائه خدمات است. در هتل های 4 ستاره برای این که بخواهید خدماتی را دریافت کنید باید آن را درخواست دهید. اما در هتل های 5 ستاره، قبل از این که شما درخواست خود را اعلام کنید، خدمات به شما ارائه خواهد شد.

بر اساس پیش بینی ها و بازخوردهایی که هتل های 5 ستاره از قبل انجام می دهند، خدماتی که ممکن است به آنها نیاز داشته باشید، به شما ارائه خواهند شد.

تفاوت هتل ۴ و ۵ ستاره از نظر امکانات رفاهی 

تفاوت عمده دیگری که بین هتل های 4 ستاره و هتل های 5 ستاره وجود دارد، امکانات رفاهی است. مواردی مثل سوئیت های لوکس، باشگاه تناسب اندام، اسپا، رستوران های متعدد (برای ساکنین هتل و مهمان های بیرونی)، خدمات 24 ساعته، خدمات اجاره خودرو و ... از جمله این امکانات هستند. این گونه امکانات که در هتل های 5 ستاره ارائه می شوند، باعث خواهد شد تا مشتریان حس بسیار خوبی داشته باشند.

در مقابل، هتل های 4 ستاره ممکن است تمامی این خدمات را ارائه ندهند، یا در ازای خدمات ارائه شده که معمولا به صورت اختیاری هستند، هزینه اضافه دریافت کنند. در کل هتل های 4 ستاره هم مانند هتل های 5 ستاره، خدمات تجملاتی ارائه می دهند اما این خدمات به اندازه خدمات هتل های 5 ستاره نیست.

تفاوت های کوچک و بزرگ زیاد دیگری هم وجود دارند که این دو نوع هتل را از یکدیگر متمایز می کند. در جدول زیر نگاهی به این موارد خواهیم انداخت :

جدول مقایسه فرق  هتل ۴ و ۵ ستاره 

در جدول مقایسه ای زیر، ویژگی های هتل 4 ستاره و 5 ستاره را به صورت یکجا در اختیار شما قرار می دهیم تا تفاوت بین این دو نوع هتل را بهتر درک کنید :

مبنای مقایسه هتل 4 ستاره هتل 5 ستاره
ارائه خدمات خدمات در صورت نیاز و درخواست مشتری ارائه میشه. اونها بعد از درخواست مشتری‌ها با تحویل فوری خدمات رو ارائه میدن خدمات حتی قبل از درخواست مشتری پیش‌بینی شده و ارائه میشه
رفتار با مشتری توی این هتل‌ها مشتری‌ها ممکنه به صورت جداگانه یا با هم به‌عنوان یک گروه در نظر گرفته بشن. برای اونها معمولاً همه مشتریها با هم برابرن. با هر مشتری به صورت جداگانه رفتار میشه و به این ترتیب بر اساس پولی که میدن خدمات ارائه میشه
امکانات رفاهی استخر شنا، حمام تعبیه شده در هر اتاق، دسترسی به Wi-Fi (گاهی با پرداخت اضافی)، بعضی اوقات وجود یک مرکز تناسب اندام، یخچال در هر اتاق و بعضی اوقات همراه با مایکروویو و غیره. دوش ترموستاتیکی، سوئیت‌های لوکس با ویو دائمی، باشگاه‌های تناسب اندام با امکاناتی مثل هدفون یا تلویزیون شخصی و جدیدترین مجله‌ها، امکانات اضافی مثل ناهارخوری ثانویه، تفریحات مختلف برای اوقات فراغت، مرکز تجاری، اسپا و غیره.
خدمات توسط هتل «اختیاری» هستن، به این معنی که معمولاً برای ارائه این خدمات هزینه اضافی دریافت میکنن خدماتی مثل انتقال ماشین به پارکینگ، دربان، پذیرش ۲۴ ساعته و اتاق ۲۴ ساعته و غیره.
قیمت در مقایسه با ۵ ستاره ارزون‌تره نسبت به ۴ ستاره گرون‌تره
رستوران‌ها نیازی به ارائه خدمات ناهار کامل نداره، با این حال ممکنه بعضی از این هتل‌ها ارائه بدن باید حداقل یک رستوران برای ارائه تمام وعده‌های غذایی توی هفت روز هفته برای ساکنین و افراد غیر مقیم باز باشه
حمام‌ها معمولا داخل اتاق‌ها حمام دارن باید حمام اختصاصی داشته باشن
فناوری‌ها

نیازی به ارائه فناوری‌های به‌روز نیست، ولی معمولاً دسترسی Wi-Fi یا اتاق‌های کامپیوتر دارن

باید فناوری به روز مثل خدمات Wi-Fi، در دسترس بودن کامپیوتر و غیره رو ارائه بدن.
امکانات اضافی مرسوم نیست که خدماتی مثل اسپا یا باشگاه تناسب اندام ارائه بدن. باید امکانات اضافی مثل غذاخوری ثانویه، باشگاه تناسب اندام، مرکز تجاری، اسپا و غیره داشته باشن.
سوئیت‌های لوکس ممکنه سوئیت‌های لوکسی رو ارائه بدن ولی اجباری نیست باید سوئیت‌های لوکسی رو با سه اتاق خواب، سالن نشیمن و حمام ارائه بدن
جزئیات به جزئیات بزرگ توجه میشه، صابون، حوله و … توی هر اتاق یا سرویس غذاخوری برای هر مشتری در دسترسه. جزئیات کمی مثل گل آرایی یا شکلات توی هر اتاق به تعداد نفرات ممکنه نادیده گرفته بشه. توجه زیادی به جزئیات میشه و هر جزئیاتی با نهایت دقت انجام میشه مثل: ملحفه، رو بالشی‌ها، تم رنگ، گل آرایی و غیره.
نسبت پرسنل به مهمان کمتر بیشتر

جمع‌بندی 

اقامت در هر نوع هتل با بهترین امکانات یکی از اصول خوش گذرانی و داشتن حال خوب در سفر است. به همین دلیل بهتر است تا قبل از رزرو هتل، کمی درباره انواع هتل ها، درجه بندی آنها و خدماتی که هر هتل ارائه می دهد اطلاع داشته باشید.
علاوه بر این موارد، نیاز ، امکانات مد نظر و هزینه ای که برای رزرو هتل کنار گذاشته اید را نیز در نظر گرفته و بر اساس آن، رزرو هتل خود را انجام دهید.